Virtuális túra az új sportcentrumban: a tekecsarnok

729

Befejeződtek a Téglagyári úti sportcentrum építési munkálatai, megkezdődött a berendezések, eszközök, bútorok szállítása, vagyis a beruházás fizikai megvalósítása hamarosan véget ér, ám a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások vélhetően jó ideig még nem teszik lehetővé, hogy az érdeklődők élőben is megtekintsék a város legújabb sportlétesítményét. Ezért virtuális bejárásra invitáljuk olvasóinkat, s megmutatjuk, a különböző sportágak kiszolgálására épített létesítményegységeket.

Elsőként az új tekecsarnokról készült felvételeket láthatják olvasóink, hiszen a tekepálya megépítésével olyan hiányt pótol a város, mely hosszú évek óta megnehezítette a kiemelkedő sikereket elérő pápai tekések életét.

A sportcentrum épületének földszintjén, a jobb oldali traktusban kapott helyet a tekepálya, melyet a világhírű Pauly cég tervezett és épített. A négypályás, nemzetközi szabványnak megfelelő tekepálya alépítménye és a gépeket tartó szerkezete fából készült, erre került a 9 milliméteres műanyag pályapanel, mely waxolható és fordítható, így akár 30 évig szolgálhatja a sportolókat. A 19,4 méter hosszú panelfelülethez 6,4 méteres gurítódeszka tartozik, a pálya végén a bábuállás, lezárás és golyófogó 1,8 méter mélységű. A pálya vezérlőszerkezete, eredménykijelzője is a legmodernebb technológiát képviseli, vagyis világszínvonalú pályát kapnak a sportág szerelmesei. A pályához lelátóval bővíthető nézőtér tartozik – ennek telepítése hamarosan megkezdődik -, a sportolók számára külön öltözőket alakítottak ki és a büfét is a pálya szomszédságában helyezték el a tervezők.

Videó: Gulyás Attila

– Az új sportlétesítménynek minden egysége nagyon fontos, hiszen mindegyiknek megvan a maga rajongótábora, ám a teke ezek közül a legnagyobb hagyományokkal és gyönyörű eredményekkel rendelkező sportág – fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester az elkészült tekepálya megtekintésekor. Hangsúlyozta, ezzel a pályával nagyot lép előre ez a sportág a városban és elindulhat azon az úton, hogy visszanyerje a hazai tekesportban korábbi helyét.

– Minden alkalmat meg kell ragadni arra, hogy köszönetet mondjak azoknak, akik ezt a sportágat életben tartották azokban a mostoha években is, amikor a sportolóknak Ajkára kellett átjárni edzeni, mégis ragyogó eredményeket értek el az utánpótlás-nevelésben, hiszen válogatott játékosokat, világbajnok érmeseket tudtunk adni a magyar tekesportnak.

Az a szaktudás és tapasztalat, ami a pápai játékosokban megvan, lehetővé teszi, hogy ismét szép eredmények szülessenek ebben a sportágban, és a teke visszaépüljön a versenysport és az amatőr sport vonatkozásában is a korábbi színvonalára, létszámban és teljesítményben egyaránt – véli a polgármester.

– Egy új időszámítás kezdődik a tekések számára – ezt már dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő fogalmazta meg, utalva arra, hogy milyen népszerű volt a tekesport városunkban – a város a beruházással megadta a lehetőséget a sportág újbóli felvirágoztatására, hiszen ez az egyik legkorszerűbb pálya ma Magyarországon, így most már a sportszervezőkön és a játékosokon múlik, hogy milyen lesz az új világ a pápai tekesportban.

A tekecsarnok természetesen nem csak a versenyzőket várja majd, hiszen lehetősége lesz az amatőr tekéseknek is használni a Téglagyári út sportcentrum új pályáját.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!