Koszorúzás Jókai születésének évfordulóján

328
Fotó: Babos Petra

A Pápai Jókai Kör Egyesület koszorúzással tisztelgett ma délután Jókai Mór, a nagy magyar mesemondó, egykori pápai diák, a város díszpolgára emléke előtt születésének évfordulóján, a Március 15. téren álló mellszobornál.

Stankovics Marianna, a Jókai Kör elnöke elmondta, Jókai Mór születésének évfordulóján minden évben Révkomáromba zarándokolnak, azonban idén a koronavírus-járvány miatt ez meghiúsult. A kör elnöksége ezért úgy döntött, hogy Pápán, a Jókai-szobornál helyezik el az emlékezés koszorúját.

– Telefonon beszéltünk a révkomáromi Duna Menti Múzeum Baráti Köre vezetőjével, s azt az információt kaptuk, hogy náluk már nyolc hónapja semmiféle rendezvényt nem lehet tartatni. Mi azonban egy ajándékkal szeretnénk kedveskedni a révkomáromiaknak. Gila Zsuzsanna, a Szépművészeti Múzeum kulturális menedzsere a Jókai-emlékévben Pápán tartott előadást Jókai Mór képzőművészeti tevékenységéről. Pápai előadásának anyagából készítettünk egy albumot, amit szeretettel elküldünk nekik – tudtuk meg Stankovics Mariannától, aki hozzátette, terveik között szerepel, hogy könyv formájában is kiadják az előadás anyagát, fotóit.

Az elnöktől megtudtuk, a pandémia idején egyetlen rendezvényt tudtak megtartani, még a nyár folyamán, az Esterházy-megemlékezést. Igyekeznek az online térben megemlékezni egy-egy jeles személy évfordulójáról. A kör tagjai remélik, hogy a tavaly elmaradt programokat hamarosan pótolhatják a művészet és irodalombarátok legnagyobb örömére.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!