Online angol szépkiejtési verseny a Tarczyban

325

A Tarczy Lajos Általános Iskola már évek óta rendszeresen megszervezi az angol nyelvi szépkiejtési versenyt az 5-6. és 7-8. osztályosok számára. Az idei évben azonban a koronavírus-járvány miatt az online térben bonyolították le a megmérettetést.

Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola két tannyelvű tagozatának vezetője a Médiacentrumnak elmondta, nem szerették volna megszakítani a régi hagyományt, ezért a modern technikát hívták segítségül a verseny lebonyolításához.

– Ebben az évben hét iskola 34 tanulója versenyzett. Most is egy szabadon választott és egy ismeretlen szöveg előadása volt a feladat, a korábbi évekkel ellentétben ezúttal mindkét szöveget felolvashatták a versenyzők. Ezt a tanáraiknak rögzítették, s elküldték nekünk. Külön értékeltük a két tannyelvű program szerint tanulókat, valamint az angolt normál óraszámban tanuló diákokat. Mind a négy kategória első három helyezettje oklevelet, valamint egy-egy angol nyelvű könnyített olvasmányt kapott. A produkciókat a Petőfi Sándor Gimnázium angoltanárai – az 5-6. évfolyamosokat Stall Nikolett és Csikós Borbála, a 7-8. évfolyamosokat Klózer Tünde és Kenneth Quiter amerikai nyelvi lektor – értékelték – tudtuk meg Hardi Tündétől, aki hozzáfűzte, tapasztalataik szerint az angol nyelvű versenyeik nagy népszerűségnek örvendenek, ilyen például a komplex angol nyelvi verseny és az olvasási megmérettetés.

Mivel az idei verseny különleges volt az online megjelenés miatt, a szervezők úgy gondolták, egy kicsit bővítik a jutalmazottak körét. Ebben az évben a negyedik és ötödik helyezést elért tanulókat is díjazták.

Az 5-6. osztályosok első kategóriájában (normál óraszám) Répás Áron, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanulója nyert, míg a második kategóriában (két tannyelvű) Gáspár Péter, a Tarczy Lajos Általános Iskola diákja érdemelte ki az első helyet. A 7-8. osztályosok első kategóriájában Gyömörei Fruzsina, a Mezőlaki Arany János Általános Iskola tanulója győzött, a második kategóriában Kapfinger Balázs, a Tarczy Lajos Általános Iskola diákja végzett az élen.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!