Macskafogótól a Rózsaszín párducig

688

Elegáns rézfúvósmuzsika töltötte be szombat kora este az Esterházy-kastély csodaszép kovácsoltvas kapuja előtti teret a Térzene Program jóvoltából. Az In Medias Brass együttes kis túlzással körbejárta már a fél világot, ezúttal Pápán hallhattunk tőlük felettébb nívós minikoncertet, amelyen főként népszerű filmslágereket játszottak.

A Térzene Program 2019. október 1-jén indult el az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkársága kezdeményezésére. Célja, hogy az ötezer fő feletti hazai települések közül minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene. A minisztérium a társadalom minél szélesebb rétegei számára szeretné népszerűsíteni a komolyzenét, így parkokban, köztereken vagy éppen zenepavilonokban.

A szombat esti koncerten fellépő In Medias Brass több, mint féltucat rangos nemzetközi zenei díj birtokosa, koncerteztek Japántól Dél-Koreán és Dubaion át egészen az Egyesült Államokig. Tíz éve alakultak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból, sikerük azóta töretlen, megkapták a Junior Príma-díjat is. A saját zenekaruk mellett mindannyian profi muzsikosok, akik az Operaház együttesétől a Budapesti Fesztiválzenekarig játszanak.

– A Térzene Program célja, hogy a komolyzenét kivigyék a közterekre, hogy minél többen találkozzanak klasszikus muzsikával. Az őszi időszakban újraindította a Magyar Filharmónia ezt a kezdeményezést, így most egy-egy kisebb turnét adunk péntektől szombatig. Ezen a hétvégén Kőszeg és Sárvár után érkezett most az In Medias Brass Pápára – mesélte hírportálunknak Kajzinger Ildikó, a Filharmónia kulturális szervezője.

A szombat esti kellemes, jó hangulatú minikoncerten főként rajzfilm-, és filmzenék alkották a hangverseny gerincét, így felcsendültek a Macskafogó, a Rózsaszín párduc, az Országúton, valamint a Karib-tenger kalózai című alkotások közismert betétdalai is.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!