Megyei matematikaverseny a digitális térben

319
Fotó: Babos Petra, Tarczy Lajos Általános Iskola

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány a 2020-2021-es tanévben kétfordulós megyei matematikaversenyt rendezett. A Tarczy Lajos Általános Iskola a megyei matematikaversenyen minden évben részt vesz, idén is több diákjuk képviseltette magát a rangos rendezvényen.

Cser László igazgatóhelyettes, matematikatanár a Médiacentrum kérdésére elmondta, az első részt már korábban megrendezték, a mai napon a második fordulót tartották, amely egyben a döntő is volt. A megmérettetésre két tarczys diák jutott be, a 4. évfolyamon Kővágó Edit Gréta 4.e, míg 6. évfolyamon Lőrincz László Lénárd 6.e osztályos tanulók.

– Az összesítés alapján a legjobbak jutottak tovább a döntőbe. A járványügyi helyzet miatt idén minden tanuló a saját iskolájában írta meg a feladatsort – tudtuk meg Cser Lászlótól, aki hozzátette, a diákoknak logikai, kombinatorikai feladatokat kellett megoldaniuk a verseny során.

Cser László kiemelte, fontos, hogy az online térben is megmérettessék magukat a diákok, s versenyrutinra tegyenek szert.

A döntő eredményei a későbbiekben várhatóak.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!