Felmérő versennyel indult az év

279
Fotó: Haraszti Gábor

Biztató eredményeket értek el a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetői a Székesfehérváron rendezett megmérettetésen, ahol a pápaiak tovább javították legjobb eredményeiket.

A téli időszakban a sportcsarnok konditermében súlyzós edzésekkel, a küzdőtéren egyéb kiegészítő feladatokkal és a dobópályán készültek az atléták, akik Fejér megyében három alkalommal is egyéni csúcsot javítottak.

– Szerencsére a sérülések elkerültek minket, így az alapozás során mindent el tudtunk végezni, amit szerettünk volna – mondta Varga Patrik, a PAC edzője. – Erre a székesfehérvári versenyre az előszezon előszezonjaként tekinthetünk, arra jó volt, hogy felmérjük, hol is tartunk a felkészülésben. Örömteli, hogy biztató eredmények születtek a közelgő téli dobó országos bajnokságok előtt. Az U18-asok vetélkedésében Major Mirtill Anna bronzérmet szerzett (36.10 méter), a felnőttek között Csernyík Dzsenifer szezonbéli legjobb eredményét érte el (42.46). A fiúknál Horváth Áron András a négy- (63.37) és öt kilogrammos kalapáccsal is egyéni csúcsot ért el (56.56). Füredi Dánielnek is jól indult az év, az ötkilós szerrel (73.11) és a hatkilogrammossal is (67.08) előremutató formát mutatott. A felnőttek mezőnyében Árvai Krisztián mindössze hét centiméterrel maradt el egyéni csúcsától (64.21), bízom benne, hogy a tavaszi és nyári versenyeken ő is nagyot fog javulni – bizakodott az egyesület edzője.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!