Döntés a városi kitüntetésekről

1644
Fotó: archív

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején a képviselő-testület és bizottságai jogkörét a polgármester gyakorolja. Így az idei évben a városi kitüntetettek személyére érkezett javaslatokat is dr. Áldozó Tamás polgármester bírálta el a legutóbbi képviselő-testületi ülés napirendjén szereplő előterjesztésként. A képviselő-testületi ülés anyagát ezúttal is megkapták az önkormányzati képviselők, azokhoz észrevételeket is tehettek és ezek figyelembevételével döntött a városvezető.

Mint ismeretes, az önkormányzat rendelete szerint díszpolgári cím adományozására bármikor tehető írásbeli ajánlás a polgármesternél. A Pápa Városért Érdemérem, valamint a Pápa Város Díszoklevele kitüntetésre az írásbeli ajánlásokat minden év január 31-ig lehet benyújtani. Ez a határidő jogvesztő hatályú, tehát az ezt követően beérkezett ajánlásokat a következő évi kitüntetési javaslatok között bírálja el a városvezetés.

Mint megtudtuk, valamennyi városi kitüntetésre érkeztek javaslatok. Díszpolgári címet ezúttal sem adományoztak, mivel az ajánlás formai és tartalmi hiányosságok miatt érvénytelennek minősült.

Dr. Áldozó Tamás döntése értelmében az idei évben Pápa Városért Érdemérem kitüntetésben részesül Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye dolgozói kollektívája, valamint dr. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatója. Pápa Város Díszoklevele kitüntetést vehet át dr. Bagoly Katalin, a Gróf Esterházy Kórház onkológiai osztályának vezető orvosa, dr. Böröczky Zoltán fogorvos, a Pápai Református Egyházközség tiszteletbeli gondnoka, a helyi választási bizottság volt elnöke és Molnár Lajos helytörténet-kutató, festő-grafikus.

A kitüntetések átadását – a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések várható fenntartása miatt – valószínűleg idén sem március 15-én tartja meg a képviselő-testület. Dr. Áldozó Tamás polgármester ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, amennyiben március 15-én nem tartható meg a hagyományos városi ünnepség, úgy az elismeréseket egy későbbi, méltó körülményeket biztosító városi ünnepen adja át a kitüntetetteknek. Erre tavaly már volt példa, hiszen akkor augusztus 20-án, Államalapító Szent István ünnepén köszöntötte a kitüntetetteket. Az idei évben is ez lehet a megoldás.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!