Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Ne feledkezz el a madarak itatásáról

Szél Móni | 2022.07.22.

A kánikulában rájuk is gondolj, megháláljál látványukkal. A madaraknak is sok folyadékra van szükségük a kánikula idején. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága szerint egy jól elkészített itató a kertben a madarak gyülekezőhelyéül szolgálhat.

Ezekre figyelj!

Ha itatót teszel ki – nagyon helyesen –  kialakításakor arra kell ügyelni, hogy lassan mélyüljön. Tegyél a közepébe egy nagy és lapos követ. A madarak erre fognak nagy eséllyel rászállni. 

Fontos, hogy az itató árnyékos vagy félárnyékos helyre kerüljön – így védhetők az állatok a tűző napsütéstől, és a víz is kevésbé gyorsan párolog.

Óvd a macskáktól!

A Cirmi bizony rástartolhat a szomjazó madárkákra, ezért arra figyelj, hogy az itatót olyan helyre tedd, ahol nem tudja megközelíteni. Az énekesmadarak számára fontos az is, hogy az itató közelében találjanak búvóhelyül szolgáló cserjéket, fiatal fákat, ahová veszély esetén gyorsan eljuthatnak.

Nekik egyben fürdőkád

A rigók, a kék cinegék és a vörösbegyek is szívesen lubickolnak az itatóba, látványuk nagyon kedves. A fürdés, a tollazat tisztán tartása számukra létfontosságú. A vizet folyamatosan cseréld, legyél gondos és figyelmes a kis szárnyasokkal.

 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: