Kétgólos hátrányból szerzett pontot a listavezető ellen a PELC

132
Fotó: Haraszti Gábor

Az U19-es lány labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában egy ponttal gazdagodott a veretlen Zalaegerszeg ellen a Pápai Egyesített Labdarúgó Club, mely a helyzetek alapján a győzelemtől sem állt messze.

Rangadót rendeztek a pontvadászat szerdai játéknapján, ahol a tabella harmadik helyén álló PELC a csoportot vezető zalaiakat látta vendégül. Ősszel 4-2-es zalaegerszegi siker született, a visszavágón Tóth Ferenc tanítványai revansra készültek, amivel újból nyílt lehetett volna a bajnokság.

Az első félidőben két komoly ziccer és egy kapufa fűződött a pápaiak nevéhez, ellenfelük erejéből egy lesgólra futotta. Sokáig úgy tűnt, egyik csapat sem tudja rákényszeríteni akaratát a másikra, aztán három perc alatt két Hetyei-találattal a ZTE kétgólos előnybe került. A PELC azonban nem adta fel és szintén három perc alatt kiegyenlített: előbb egy szögletet követően Major Brigitta helyezett a léc alá, majd öt perccel a lefújás előtt Vesztergom Bettina lőtte ki a hosszút. A hátralévő időben hősiesen védekeztek a vendéglátók, így megosztoztak a pontokon a csapatok.

Tóth Ferenc: Gratulálok a lányoknak, a bajnokság végkimenetele szempontjából jobban örültem volna, ha mindhárom pontot itthon tudjuk tartani. Az első félidőben kimaradt lehetőségek miatt kár, de a hozzáállás, a játék rendben volt. Kétgólos hátrányban háromcsatáros játékra álltunk át, aminek meglett az eredménye.

Az U19 március 3-án Balatonfüredre látogat. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!