Indul a szezon

168
Fotó: Haraszti Gábor

Február 28-án, közel három hónap elteltével ismét tétmérkőzést játszik a labdarúgó NB III-ban szereplő Perutz FC. A pápaiak ellenfele zárt kapuk mögött a Tatabánya lesz.

A Sopron elleni előkészületi találkozóval héthetes felkészülést zárt le a pápai csapat, melynek statisztikája pozitív képet mutat: 5 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 22 lőtt és 8 kapott gól a januári és februári mérleg. Takács Gábor, a Perutz vezetőedzője a játékoskeretet és az elvégzett munkát is jónak értékelte, és mint mondta, nagyon várják már, hogy elmozduljanak a kieső helyről.

– Amit elterveztünk, azt végre is tudtuk hajtani, örömteli, hogy a sérülések elkerültek minket, az új igazolások remekül beilleszkedtek – mesélte a pápaiak trénere. – A fiúk vevők voltak a munkára, felkészültünk a bajnokságra. Sikerült egy olyan keretet kialakítani, ahol egészséges versenyhelyzet van, az fog játszani – függetlenül attól, hogy idős vagy fiatal – aki a legjobb formában van.

Vasárnap 14 órai kezdéssel a tabella nyolcadik helyén álló Tatabánya ellen bizonyíthatnak a pápaiak, akik augusztusban a Grosics Gyula Labdarúgó Stadionban 3-1 arányban diadalmaskodtak. Takács Gábor szerint azonban nem szabad kiindulni az akkori találkozóból, azóta mindkét csapatnál történtek változások.

– Azt szokták mondani, hogy egy jó rajt sokat érhet, szeretnénk győzelemmel indítani az évet – folytatta a vezetőedző. – A tatabányaiak Bicske elleni mérkőzésének összefoglalóját láttam, felkészültünk belőlük, igyekszünk a gyengeségeiket kihasználni. Egy fiatal, sokat futó ellenfélről beszélünk, melynek hatékonyak a letámadásai és a lehető leggyorsabban indítják az elől lévő embereiket. Fizikálisan és mentálisan is rendben vannak a fiúk, nagyon koncentráltnak kell lennünk, nem szabad, hogy elvigye a fejeket a mindenáron győzni akarás, mindenki tudja a dolgát, nagyon várjuk már a kezdő sípszót.

Az idénynyitón Koronczai Benjamin eltiltás miatt nem léphet pályára. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!