Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Begördülik a skatepályát (Cikkünket frissítettük)

Huszár Hajnal | 2021.02.27.

Begördülés – így hívják a skatesek világában a sportolók által elvégzett próbaüzemet az újonnan épített görpályákon. A látványos tesztelés ma délután zajlott a Téglagyári úti sportcentrumban, ahol a nyíregyházi Freestyle Egyesület sportolói vették birtokba a görpályát. A BMX-es fiatalok néhány alapgyakorlat után extrém motívumokat is kipróbáltak, tesztelve a pálya biztonságát és használhatóságát. A sportlétesítmény TÜV minősítéséhez az idei évtől szükséges ez a gyakorlati tesztelés, melyről jegyzőkönyv készül a használatbavétel előtti ellenőrzést végző szervezet számára.

A 17,5 x 37 méter méretű, vasbeton alapon nyugvó pályát a Hovi-Tech Kft. tervezte és építette. A cég 2008 óta foglalkozik görpályák tervezésével és kivitelezésével, Magyarországon és külföldön számos hasonló sportlétesítményt építettek már. A BMX sportolók elismeréssel nyilatkoztak a pápai görparkról.

Videó: Édl Krisztián Péter, HuHa

– Van itt egy street rész lépcsővel, korlátokkal, rámpával, főként a deszkásoknak és a street stílus kedvelőinek. Láthatunk egy spine-t, vagyis félcsövet asztallal és két negyedíves elemet egy kisebb asztallal, ami ugratóként működik. A pálya közepén található egy piramis és egy csúszódoboz, ami hasonlít a korláthoz, mivel azonban van egy laprésze, azon lehet gurulni, manuálozni, hátsókeréken gurulni. A pálya másik végén egy nagy negyedívet látunk, ami nagyon kényelmes a nagy ugrásoknál, nagyon jól használható és jó lendületet tud adni – magyarázta Kóder Olivér, a sportegyesület elnöke. Mint mondta, ez a pálya görkorcsolyával, rollerrel, gördeszkával is használható a BMX mellett. Oliver arra figyelmeztette a sportág szerelemeseit, hogy bukósisakot mindenképpen viseljenek, de ajánlotta a könyök- és térdvédőt, a sípcsontvédőt is a sérülések elleni védekezéshez.

– Szerintem ez egy tökéletes pálya, biztos vagyok abban, hogy a helyiek nagy örömüket lelik majd benne – összegezte észrevételeit az elnök, aki ifjabb Ujváry Zoltánnal és Borsodi Zoltánnal tesztelte a pályát.

Ifjabb Ujváry Zoltán, az egyesület magyar bajnoki címet elért és világbajnokságon is szereplő sportolója látványos akrobatikus figurákat mutatott be BMX-én, pörgött-forgott a levegőben a próbaüzem során.

– Nekem az első pillanattól nagyon tetszik, kényelmesek az ívek, szép sima minden, rendkívül jól használható ez a pálya – fogalmazott.

A pápai skateboard pálya egyaránt várja majd a BMX-eseket, a gördeszkásokat, görkorisokat és a roller szerelmeseit. A különböző lejtő, emelkedő és íves elemek, valamint a lépcsők, rámpák és korlátok igazi élményt nyújtanak az extrém sportot kedvelőknek. A pápai pálya az ország nagyobb görpályái közé tartozik 650 négyzetméteres felületével.

A nagy népszerűségnek örvendő BMX freestyle és a gördeszka park és utcai változata egyébként új elemként bekerült az olimpiai sportágak közé, így várhatóan egyre több fiatal hódol majd ezeknek a sportoknak Pápán is. Az új pálya jó lehetőséget kínál a gyakorláshoz, edzéshez és nemcsak a hobbisportolókat várja majd, hanem a versenyezni szándékozókat is.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.26.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2002, 2006

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: