Jó tempót diktálnak az építők

968

Az elmúlt hetek hideg időjárása sem állította meg hosszú időre a kivitelezőket a Várkertben, így jó ütemben haladnak a munkálatok mind a kávézónál, mind pedig a játszótér építésénél.

A 150 négyzetméter összterületű vendéglátó egység közel 70 százalékos készültségi fokon áll, a szerkezetépítési munkák után a 15 centiméteres belső hőszigetelést alakították ki, az épület hatalmas üvegportáljait a múlt héten építették be, most pedig már a gépészeti alapszerelések zajlanak az épületben. Fülöp László építésvezetőtől megtudtuk, a játszótérre néző üvegfelület egyik eleme az 5 x 3 méteres emelő-toló teraszajtó, mellyel szinte teljesen összenyitható a belső tér a terasszal, de egy 3 méteres bejárati ajtó is gondoskodik az épületbelső megközelíthetőségéről.

A lapostető vízszigetelése elkészült, a héten már az ültetőközeg érkezését várták, hogy ott is folytathassák a munkát. Belül a gépészeti alapszereléseket követően a padló hőszigetelése következik, erre kerül majd az aljzatbeton. A betonozás után zárják le az oldalfalakat, kezdik meg a villanyszerelést és a belsőépítészeti munkákat. A terasz már kialakított betonalapját horganyzott vasszerkezettel emelik meg az épület belső szintjéhez, az erre kerülő síkot pedig fa és újrahasznosított műanyagból készülő bankiari WPC burkolattal fedik be.

Videó: Gulyás Attila

A több mint 1000 négyzetméteres játszótéren is látványosan haladnak a munkák, a kivitelezők az újrahasznosított, környezetbarát anyagból készült cölöpökből építik a szegélyeket. A szürke színű szegélyek fogják elválasztani a kisebbek játékbirodalmát a nagyobbakétól, amit barna színű szegély határol. Amint a szegélyépítéssel végeznek, kezdődik a betonozás a területen, amivel a játékelemek alapjait készítik elő, majd a gumifelületet és a háncsborítást alakítják ki – tudtuk meg Rádi Róberttől, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől.

– A tervek alapján ez a korosztályos játszótér igazi élményt és kalandot fog nyújtani a kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt, azt pedig nagyon fontosnak tartom, hogy a két korosztály egymástól elválasztva, mégis együtt játszhat, hiszen ez a biztonságot növeli – mondta Unger Tamás alpolgármester a bejáráson, aki azt is elárulta, családjával biztosan nagyon sokszor ellátogat majd ide, hiszen a mászókák, csúszdák, hinták nagy kedvencei kisfiának.

Dr. Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott, a kávézó gyönyörű környezetre néz és abban bízik, hogy a zöld környezetből áradó nyugalom és derű kihat majd a vendégek hangulatára is. Hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy a belső tér végső kialakításánál figyelembe vegyék azt, hogy leginkább a családok számára készül ez a hely, vagyis gondolni kell arra, hogy kisgyermekek is könnyen használhassák például a vizesblokkot.

A Várkert átláthatóbb, rendezettebb lesz, az új elemekkel pedig funkcionálisan is jobban használhatóvá válik – tette hozzá dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, megerősítve, a megújuló parkban a legkisebbektől az idősekig mindenki talál majd  lehetőséget a kikapcsolódásra, feltöltődésre.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!