A védekezés volt a kulcs

967
Fotó: hunbasket.hu

Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság 22. fordulójában tízpontos győzelmet aratott a Conoil Motax KC Pápa, mely Tiszaújvárosból hozta el a pontokat.

Lendületesen, 0-5-tel kezdtek a pápaiak, aztán a hazaiak az első negyed közepén átvették a vezetést (7-5), a játékrész vége minimális pápai előnnyel zárult (20-22). A második etapban is kiegyenlített volt a játék, hiába alakított ki hatpontos vezetést magának a Tiszaújváros (36-30), a nagyszünetre Koma és Horváth pontjaival sikerült fordítani (46-47). A hosszabb pihenő után ismét a maguk javára fordították a meccset a hazaiak, ám a Pápa nem került nagy hátrányba, így izgalmasnak ígérkezett az utolsó tíz perc (67-64). Hét ponttal is vezettek már a vendéglátók, ám a negyed közepén jó védekezéssel fordítani tudtak Komáék, akik az utolsó két percre magabiztos előnyt építettek ki, amivel meg is nyerték ezt a fontos idegenbeli mérkőzést.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Conoil Motax KC Pápa: 85-95 (20-22, 26-25, 21-17, 18-31)

Kálmán László: Nagyon örülök a győzelemnek, mert a Tiszaújváros a mai mérkőzésen kifejezetten extrán dobott, és nagyon motivált volt, szívét, lelkét kitette a pályán, nagyon okosan játszottak. Nem is fekszik nekünk annyira a játékuk, mert Pápán is nagyon nehéz volt őket megverni. De a végén tudatosak, kemények, harcosak voltunk, és egy nagyon fontos, idegenbeli győzelmet szereztünk. De nem is a támadójátékunk volt itt a kulcs, hanem az utolsó negyedben a védekezésünk.

Conoil Motax KC Pápa: Erdei 14/6, Koma 33/3, Hódi 8/3, Murai 16/3, Sonyák 13/3, cserék: Horváth 9/9, Németh 2, Parcsami. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!