Tollaslabdaérmek Ceglédről

225
Fotó: Kilián DSE

A felnőtt sikerek után utánpótlás vonalon is szép eredményeket értek el a Kilián DSE tollaslabdázói, akik Cegléden három kategóriában hét alkalommal állhattak dobogóra, kétszer a legmagasabb fokra.

Az Életmód SE szervezésében az U13-asok és az U17-esek számára rendeztek “A” kategóriás ranglista versenyt, ahol pápai színekben Szabó Sára, Geiger Míra, Nagy Eszter, Szabó Zsófi és Horváth Csanád vágott neki a küzdelmeknek. A bajnokság pápai szempontból jól indult, hiszen a vegyes párosok kategóriájában a Torba Katica (OSC) – Horváth Csanád egység megnyerte a számot, a Szabó Zsófi – Mesterházy Milán (Győri TE) valamint a Nagy Eszter – Drávai Szilveszter duó pedig bronzéremmel gazdagodott, ezután az egyéni küzdelmek következtek.

– A fiatalabbak között nem nagyon találta a saját játékát Szabó Sára, sokat hibázott, de így is nagy küzdelemben a döntőig elverekedte magát, ahol három játszmát követően ezüstérmet szerzett – tájékoztatott Horváth Attila, a sportolók egyik felkészítője. – A 17 éves fiúk között magabiztos játékkal tért vissza Horváth Csanád, aki minden mérkőzését megnyerve szerezte meg a győztesnek járó serleget. A fiú párosok között Horváth Csanád Mesterházy Milánnal alkotott egy egységet. A páros egészen az elődöntőig menetelt, itt kikaptak a későbbi győztestől, így bronzérmesek lettek. A lány párosok között Nagy Eszter és Szabó Zsófi nagyon jó játékkal a döntőig küzdötte magát. Itt is nagy csatát vívtak, de döntő játszmában 21-18 arányban alulmaradtak, jutalmuk egy második helyezés lett.

Horváth Attila kollégájával, Szabó Norberttel egyetemben elégedett volt a versenyt követően, hiszen az öt versenyző hat versenyszámban összesen hét érmet (két arany, két ezüst, három bronz) gyűjtött be.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!