Gasztos a 95. percben döntött

177
Fotó: Haraszti Gábor

Győzelemmel kezdte az NB III nyugati csoportjának tavaszi idénynyitóját a Perutz FC, mely a télen szerződtetett Gasztos Martin hosszabbításban szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Tatabányát.

Közel három hónap elteltével játszott ismét tétmérkőzést a Perutz FC, melynek szép emlékei lehettek a Tatabányáról, hiszen ősszel sikerült őket két góllal legyőzni. A 3-1-es eredményt biztosan ezúttal is elfogadta volna a pápai vezetőedző, aki a 4-2-3-1-es felállást preferálta a kezdő sípszó előtt, a kezdőben három télen szerződtetett játékos kapott helyet.

Az első perctől kezdeményezőleg lépett fel a hazai alakulat, mely már a második percben megszerezhette volna a vezetést: Hanzl szögletét Bence a keresztlécre fejelte. A folytatásban a hazaiak mezőnyfölényben futballoztak, ám nem sikerült rést találni a vendégeken, a félidőben 0-0 állt az eredményjelzőn. A második játékrész első 15 percében is kiegyenlített volt a játék, aztán egy kiállítás után felpörögtek az események: az 58. percben Hoszpodár csúszott be nagyon csúnyán Szalainak, amiért a játékvezető rögtön kiállította. Az emberelőnyt kihasználva futószalagon jöttek a pápai lehetőségek, Skriba és Nagy is közel járt a gólhoz, ám Kunsági kapus elképesztő bravúrokat mutatott be. A 70. percben Hauser fejesénél már szinte mindenki bent látta a labdát, ám a hálóőr azt is kivédte valahogy, csakúgy, mint Nagy tekerését és Skriba közeli bólintását. Amikor pedig már szinte mindenki elkönyvelte a döntetlent, jött a slusszpoén: a 95. percben Hanzl szögletét – az élete első felnőtt mérkőzésén csereként pályára lépő – Gasztos Martin az ötösről bebelsőzte a kapu bal sarkába. Olyannyira az utolsó utáni lehetőség volt ez, hogy a középkezdésre már nem is maradt idő, így a Perutz otthon tartotta a három pontot, amire november 18-a óta nem volt példa.

Perutz FC – Tatabánya FC 1-0 (0-0) Gsz.: Gasztos  

Takács Gábor: Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, hiszen a helyzetek alapján gólokkal kellett volna nyernünk. Le a kalappal a fiúk előtt, mert végig hittek a győzelemben. Jó felfogásban futballoztunk, sokat volt nálunk a labda, szinte felbillent a pálya, de a tatabányai kapus extra teljesítményt nyújtott, egészen a hosszabbításig meccsben tartotta csapatát. Bízom benne, hogy ebből a sikerből tudunk meríteni a jövő hétre is.

Perutz stadion, zárt kapuk mögött, v.: Kovács (Nagy, Rózsás).

Perutz FC: Szigeti – Nagy (’79 Baldauf), Dóczi, Bence, Szalai (’60 Hauser)– Hanzl, Szilágyi (’60 Iványi) – Illés (’74 Jurik), Kiss, Kalász (’60 Gasztos)- Skriba, vezetőedző: Takács Gábor.

Tatabánya FC: Kunsági – Árvai (’65 Szabó), Gyürki, Kocsis, Hajas, Klausz, Németh, Farkas (’46 Krupánszki), Hoszpodár, Székely, Víg (’46 Kovács), vezetőedző: Bekő Balázs.

A pápai csapat a következő fordulóban a Nagyatád vendége lesz. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!