A zebrán ütötte el a gyalogost a férfi, eljárás indult ellene

503
Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

 A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A 20 éves pápai férfi 2021. január 14-én, délután Pápa belterületén egy kereszteződésébe érve a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütötte az ott áthaladó sértettet.

A fiatalember a szemből világító napsütésben későn észlelte az úttesten szabályosan átkelő gyalogost – aki súlyosan megsérült – , azonnal fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni.

A sofőr ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet fokozott óvatossággal és körültekintéssel közelítsék meg!

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!