Közterületen rakták le a szemetet, a rendőrök elfogták őket

1060
Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési eljárás indítottak egy helyi és egy tatabányai lakossal szemben.

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2021. február 27-én este arról, hogy Pápa egyik utcájában szemetet rakott le egy ismeretlen férfi. A helyszínre érkező rendőrök több zsáknyi háztartási hulladékot találtak a füves területen, majd egy órán belül igazoltatták a feltételezett elkövetőt. Az 56 éves helyi férfi elismerte, hogy a szemetet az általa tolt utánfutóról pakolta le, melyet a rendőrök később lefoglaltak, és intézkedtek a hulladék elszállításáról.

Másnap este ugyancsak egy állampolgár értesítette a rendőrséget arról, hogy Pápán, az egyik lakótelep szeméttároló konténere mellé egy ismeretlen személy régi bútordarabokat rakott le. A helyszínre érkező rendőrök a szemetet már nem találták meg, de rövid időn belül azonosították a hulladék elhelyezőjét. A 21 éves tatabányai férfi elismerte, hogy ő vitte a szemetet a lakótelepre, de a lerakodás közben megzavarták, ezért újra visszarakta a lomokat a gépjárművébe, majd Takácsi külterületén, egy mellékút végén hagyta hátra azokat.

Mindkét tettes ellen köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!