Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Megnyílt a Schwenczel rét

Huszár Hajnal | 2021.03.03.

Ezekben a percekben bontják el a Scwenczel rétet határoló építési kordonokat a városvezetés és a kivitelezők képviselői. A beruházás utolsó, örömteli munkafázisában dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, Boross Ottó, a kivitelező Vemévszer Kft. ügyvezetője és Csehi Lóránt létesítményfelelős, valamint Venczel Csaba önkormányzati képviselő, Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője és Bakó István a Városgondnokság igazgatója vesz részt.

Dr. Áldozó Tamás a Schwenczel rét megnyitása kapcsán érdeklődésünkre elmondta, szerették volna ünnepélyes keretek között a pápaiak birtokába adni a város új közparkját, mivel azonban várhatóan még sokáig nem lehet rendezvényt tartani, úgy gondolták, nem várnak tovább a park megnyitásával. A városvezető kellemes itt tartózkodást kívánt mindenkinek és azt kérte, vigyázzanak a parkra, hogy sokáig élvezhessék a pápaiak és az ide érkező vendégek.

A 3,5 hektáros Schwenczel rét megújítása, a korábbi mocsaras, gondozatlan terület rendezése a barnamezős beruházás keretében készült el 273 millió forintból. A bozótos, vizenyős rétet eltüntették, helyén rendezett terepet alakítottak ki, melyet 103 fával és több mint 10 ezer cserjével ültettek be. A környékbeli területek csapadékvizeinek elvezetésére záportározó látványtó készült bevezető és elvezető árkokkal, a tó mellé játszóteret építettek, több mint 600 méter hosszan sétányokat alakítottak ki parkbútorokkal, közvilágítással, kerékpártárolókkal, hulladékgyűjtőkkel, a biztonságról pedig közterület-figyelő kamerák gondoskodnak.

A város legújabb, kellemes hangulatú, igényesen kialakított közparkja részben a városrész csapadékvíz-elvezetési problémáinak megoldására készült, részben közlekedési funkciókat lát el a Vaszari út és a Téglagyári út összekötésével, részben pedig pihenő, rekreációs céllal épült, hiszen minden korosztály kellemes perceket, órákat tölthet a megújult környezetben.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: