Rendőröket jutalmazott a polgármester

1524
Fotó: HuHa

A Pápai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztálya öt rendőrének adott át jutalmat dr. Áldozó Tamás polgármester a Városházán. A városvezető két illegális hulladéklerakási szabálysértés felderítését köszönte meg ezzel. Eredményes munkájáért jutalmat vehetett át Mózes Attila rendőr őrnagy, Füredi Zoltán főtörzszászlós, Császár Marcell törzsőrmester, Némethy Zsolt törzsőrmester és Dobos Petra őrmester. Az átadáson jelen volt Regdon László rendőr ezredes, pápai rendőrkapitány, valamint Bauer Tibor rendőr alezredes, a PRK közrendvédelmi osztályának vezetője.

A polgármester rövid köszöntőjében megköszönte a rendőrök sikeres fellépését és úgy fogalmazott, bízik abban, hogy a továbbiakban is lesz alkalma rendőröket jutalmazni olyan ügyekben való eredményes munkáért, mint például az illegális hulladéklerakás.

Bauer Tibor alezredes érdeklődésünkre felidézte a két szabálysértést. Február 27-én állampolgári bejelentésre vonultak ki a rendőrök Pápa egyik utcájába, ahol egy ismeretlen férfi több zsáknyi háztartási hulladékot rakott le. A kiérkező járőrök a tettest már nem találták a helyszínen, de egy órán belül fellelték és igazoltatták az elkövetőt. Az 56 éves férfi elismerte tettét. Egy nappal később hasonló eset történt az egyik pápai lakótelepen. Ott az elkövető a hulladéktároló konténer mellé rakott le régi bútordarabokat, ám lerakodás közben megzavarták, így a lomokat visszarakta a járművébe és elhajtott a helyszínről. Így a kivonuló rendőrök a konténer mellett már nem találták meg az illegális hulladékot, de rövid időn belül azonosították az elkövetőt, aki egyébként a lakótelepről elhajtva Takácsi külterületén egy mellékúton szabadult meg a feleslegessé vált holmiktól. A 21 éves tatabányai férfi elismerte tettét. Mindkét tettes ellen szabálysértési eljárást indított a Pápai Rendőrkapitányság, a két ügy még folyamatban van.

A sikeres felderítések és a rendőrök jutalmazása kapcsán dr. Áldozó Tamás polgármester emlékeztetett, az év végén vezetőváltás volt a rendőrkapitányság élén, meglátása szerint pedig az új parancsnok érkezésével szemléletváltás is történt, így olyan ügyek is a rendőri munka célkeresztjébe kerültek, melyekre korábban kevesebb energia jutott.

– Ezek az ügyek sok jóérzésű ember felháborodását kiváltották a városban már korábban is, s ezek jellemzően az illegális hulladéklerakással és autóbontással függenek össze – közölte, hangsúlyozva, örül, hogy a rendőrség kész volt sokat dolgozni ezekben az ügyekben és eredményeket tudott felmutatni. Hozzátette, a rendőrkapitánnyal egyeztettek azokról az ügyekről, melyek fontosak a városnak és amelyekben a rendőrség határozott fellépését kérik, ugyanakkor arról is megállapodtak, hogy a város örömmel jutalmazza azokat a rendőröket, akik ezekben az ügyekben kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!