Megrongálták a kupakgyűjtő szívet

671

Október elején adtunk hírt arról, hogy a Fidelitas pápai csoportjának kezdeményezésére kupakgyűjtő szívet helyeztek el a Mándi Márton István utcában, a Tourinform iroda előtt. Pozsgai Réka, a Fidelitas helyi vezetője ma arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy valaki nemrégiben megrongálta a jótékonysági célt szolgáló tárgyat.

– A Tourinform iroda munkatársa értesített ma reggel arról, hogy rongálás jeleit látta a kupakgyűjtő szíven, nem sokkal később pedig a csoportunk egyik tagja is küldött fényképeket a kárról. Megnéztük a környéken található térfigyelő kamerák felvételeit, melyeken jól látható, hogy egy gyermek perceken át rongálja a kupakgyűjtőt. Az is jól látható, hogy a szülők odaléptek a szívhez, megszemlélték a kárt, majd távoztak – mondta Pozsgai Réka.

– Mélységesen felháborít ez a viselkedés – folytatta a Fidelitas helyi elnöke – hiszen ez a jótékonysági célt szolgáló eszköz október óta a pápaiak mindennapjainak részévé vált, nagyon sokan hoznak ide kupakokat, hetente kell ürítenünk a szívet.

Pozsgai Réka nem érti, hogy a szülők, miután látták, mit tett a gyermekük, miért nem jelezték a történteket a Tourinform irodában. Az esetről videofelvétel készült, a Fidelitas pápai csoportja nem zárja ki, hogy feljelentést tesznek ezzel kapcsolatban.  

Az első kupakgyűjtési periódus egyébként március 31-én zárul. Ezt követően elviszik az összegyűlt nagy mennyiségű kupakot a lerakóhelyre, s amint lehet, átadják az így kapott összeget az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítvány részére. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!