Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Tovább tart a pazar kosártavasz

Haraszti Gábor | 2021.03.05.

Sorozatban negyedik mérkőzésén is győztesen hagyta el a parkettet a Conoil Motax KC Pápa, mely az Óbuda elleni, hétközi sikere után ezúttal a Sopront is legyőzte. A pápai kosárcsapat idei mérlege nyolc győzelem és egy vereség.

Egy hét alatt már a harmadik bajnokiját játszotta pénteken kora este a zöld csoport élmezőnyéhez tartozó pápai csapat, mely az ellen a Sopron ellen készült, mely két vereségen volt túl. A felek az idei bajnokságban egyszer már találkoztak, Sopronban magabiztos, 21 pontos pápai siker született (59-80).

4-0-s kezdés után a negyed második felére, Horváth hármasa után tudott magának nagyobb előnyt kialakítani a Conoil (14-7), mely ezután végig a kezében tartva az irányítást, öt ponttal vezetett az első pihenőig (18-13). Ismét 4-0-val, jó védekezéssel kezdte a második etapot a Pápa, mely a 14. percre kétszámjegyűre növelte a különbséget (26-16). A folytatásban egy 14-0-s rohammal már húsz pont fölé is kúszott a differencia, ami elbizonytalanította az amúgy is sok hibával játszó soproniakat, akik ebben a negyedben mindössze kilenc pontot termeltek, szemben a pápaiak 27 egységével. A nagyszünetben 45-22 állt az eredményjelzőn és a látottak alapján bátran kijelenthető volt, hogy ekkorra el is dőlt a meccs. A harmadik negyedben kissé hátradőlt a hazai alakulat, ami nagyon nem tetszett Kálmán edzőnek és 57-36-nál az egyik időkérés során alaposan leteremtette játékosait. Szerencsére a kényelmesebb játék ellenére sem forgott veszélyben az újabb pápai siker, a Conoil Motax KC Pápa hozta a kötelezőt 83-65 arányban.

Conoil Motax KC Pápa – SMAFC 83-65 (18-13, 27-9, 12-14, 26-29)

Kálmán László: Sok volt a koncentrációs hiba, az üres, kihagyott ziccer, nem úgy teljesítettünk, mint szerdán, de egy hét alatt ez már a harmadik meccsünk volt. A hibák ellenére, elégedett vagyok, nem kell telhetetlennek lenni, hiszen megvan a két pont.

Conoil Motax KC Pápa: Sonyák 18/6, Koma 16, Hódi 10/6, Murai 7/3, Parcsami 9/3, cserék: Erdei 10/6, Horváth 7/3, Kasza 2, Kocsis 4, Kovács, Bakos.

A pápai alakulat a következő fordulóban Bonyhádra látogat.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: