Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Darts: Jó pápai szereplés a nemzeti bajnokságon

Haraszti Gábor | 2021.03.07.

Az idei év első országos utánpótlásversenyéről a Holdkő Darts Klub színeiben induló Könyves Zoé ötödik, Borbély András első helyezéssel tért haza, mindketten az ifjúságiak mezőnyében indultak.

A Magyar Darts Szövetség (MDSZ) lehetőséget kíván biztosítani a darts sportot kedvelő fiataloknak, hogy a nemzetközi versenyrendszerhez hasonló, magas színvonalú és jól szervezett bajnoki sorozatban mérhessék le a tudásukat, versenyezhessenek és fejlesszék sportágbéli jártasságukat. A nemzeti bajnokság első fordulóját Budapesten rendezték, ahol a Holdkő Darts Klub két fiatalja, Könyves Zoé és Borbély András állt tábla elé.

– Könyves Zoé két hónap gyakorlás után vállalta a számára teljesen ismeretlen mezőnyben a versenyt, ahol végül ötödik lett – mondta Szalai Richárd, a klub elnöke. – Elégedett vagyok vele, teljes mértékben helytállt és végigdobta a napot, kitartó és elszánt, biztos vagyok benne, hogy szép sikerek várnak még rá. A fiúk között Borbély András indult, akitől bár vártunk egy komolyabb eredményt, de elvárásokat nem támasztottunk felé. A 32 versenyzőből álló mezőnyben András négyfős, meglehetősen erős csoportba került, ahol a tavalyi kupagyőztes Balogh Dávid és ifjúsági versenyeken nagyon szép eredményeket elért Kovács Álmos is szerepelt. András a csoportját megnyerve jutott a legjobb 16 közé. A főtáblán magabiztos játékot mutatva tehetségünk kiváló játékosokat utasított maga mögé és nagyon összeszedett játékkal egészen a döntőig menetelt, ahol a szombathelyi klub egyik kiválóságával, Ágoston Károllyal meccselt. A finálé nagy izgalmakat hozott, végül döntő legben 4-3 arányban András bizonyult a legjobbnak – tájékoztatott Szalai Richárd.

A nemzeti bajnokság következő fordulóját március 27-én rendezik.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: