Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jól működik az online oktatás a Pápai Tankerületi Központ intézményeiben

Babos Petra | 2021.03.10.

A kormányzati döntés értelmében a tantermen kívüli digitális munkarend március 8-tól kiterjed az általános iskolákra is, míg az óvodákban ettől a naptól kezdve rendkívüli szünet lépett életbe. A középiskolákban a korábban működő digitális munkarend továbbra is fennmarad. Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján a Pápai Tankerületi Központhoz tartozó intézményekben felkészültek az átállásra.

Ennek kapcsán Egyházi Andrea tankerületi igazgató elmondta, a csütörtökön megjelent kormányrendelet értelmében elkezdték szervezni a tantermen kívüli oktatásra való átállást az általános, a művészeti és a gyógypedagógiai iskolákban, amely alapján hétfőtől már indult az online oktatás valamennyi köznevelési intézményükben. Az első és a második hullám tapasztalatai alapján kollégái rutinnal álltak át a digitális oktatásra.

– A szombati módosító kormányrendelet értelmében az intézményekben meg kellett szervezni a tanulói felügyeletet, a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezetők gondoskodnak a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. Ezt a Pápai Tankerületi Központhoz tartozó tanulók 1,7 százaléka igényelte, 30 intézményünkből 17 iskola lát el a mai napon is tanulói felügyeletet. Azt kértük az intézményvezetőkön keresztül a szülőktől, hogy csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel esetén – vegyék ezt igénybe, ezáltal is csökkentve a kontaktok számát, mivel a  járvány az  oktatási intézményekben is terjed. A takarításra, a fertőtlenítésre továbbra is rendkívüli figyelmet fordítunk. A mai napon kapjuk meg az Operatív Törzs e havi ellátmányát a felület- és kézfertőtlenítőkre vonatkozóan. Azokban az intézményekben, ahol nem látunk el tanulói felügyeletet, megkezdtük a kisebb karbantartási munkálatokat. Fokozottan ügyelünk a fertőtlenítő takarításokra is, hogy szünet után, ha megnyitjuk az iskolákat, kitakarított tantermekbe menjenek vissza a diákok.

A tankerületi igazgató elmondta, az intézmények kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy kis létszámú csoportokban, egymástól elkülönítve szervezzék meg a tanulók felügyeletét, biztosítva a szükséges higiéniai feltételeket, a kézmosó és kézfertőtlenítő szereket, valamint a takarítást és a közösségi helyiségek rendszeres fertőtlenítését. A gyermekfelügyelet alatt biztosítják az intézményekben a tanulók online oktatását. 

A tapasztalatok szerint a Pápai Tankerületi Központhoz tartozó intézményeknél jól működik az online oktatás, az eszközök rendelkezésre állnak, a tanulók hatékonyan vesznek részt az órákon. Az érettségizők felkészülésének támogatása érdekében kiscsoportos konzultációra is van lehetőség, több tanuló eddig is élt ezzel. Jelenleg az emelt szintű informatika értettségire készülnek, ez Pápán a Petőfiben és a Türrben lesz. Az emelt szintű érettégire jelentkezők megnövekedett száma az informatikai eszközállomány átcsoportosítását teszi szükségessé az érettségi idejére.

A középiskolai digitális munkarend további fenntartása nem akadálya a középfokú felvételi eljárás hatékony lebonyolításának, a felvételi vizsgák ezen munkarend alatt is zökkenőmentesen lebonyolíthatók – tudtuk meg az igazgatótól.

Egyházi Andrea hozzáfűzte, a kormányrendelet értelmében, amely a közigazgatás működésére vonatkozóan tartalmaz ideiglenes védelmi intézkedéseket, március 22-ig a tankerületi központ állományának több, mint kétharmada home office-ban látja el a munkaköréhez tartozó feladatokat. Vezetői jelenlét hivatali időben folyamatosan van bármilyen intézkedés azonnali megtételéhez, illetve azon kollégák dolgoznak jelenléti munkavégzéssel, akiknek az elvégzendő munka jellege a lakó-, illetve tartózkodási helyükön történő munkavégzést nem teszi lehetővé.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: