Beszakadt egy telefonos aknafedél (Cikkünket frissítettük)

861
Fotó: Babos Petra

Februárban beszakadt a Szent László utcában egy telefonos aknafedél. Ennek kapcsán megkeresésünkre Bakó István, a Városgondnokság intézményvezetője elmondta, februárban már jelezték a problémát az Invitelnek, de eddig semmi nem történt a probléma megoldásában.

A Városgondnokság munkatársai körbekerítették a lyukat a balesetveszély elkerülése érdekében. Írtak levelet Kovács Tibor műszaki vezetőnek, aki úgy fogalmazott, március 22-nél előbb nem tudják megoldani a problémát – hangsúlyozta Bakó István, aki hozzátette, ez elfogadhatatlan.

Megkerestük a témában az érintett távközlési szolgáltatót. Ruska Viktória, a DIGI Kft. kommunikációs vezetője az alábbi tájékoztatást adta:

– Az akna tulajdonképpen távközlési megszakító berendezés, amelyet alapvetően úgy terveztek műszakilag, hogy az akna fedele bizonyos terhelést képes csak hordozni. Az önkormányzat térkövezése, majd a térkövek újbóli javítása során a gépjármű-forgalom ráterelődött az utca gyalogos szakaszára, ahol ez az akna helyezkedik el. Ennek az lett a következménye, hogy extrém terhelés hárult a fedélre, ami ettől beszakadt. Annak ellenére, hogy a terhelés a normálistól eltérő és az autósforgalomból adódik – tehát nem a berendezés saját meghibásodása történt -, úgy gondoljuk, hogy vállaljuk a javítás költségeit, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a berendezés hibátlanul és megfelelő állapotban működhessen. A javítás ütemezése legjobb szándékaink ellenére húzódott, hiszen ebben a rendkívül nehéz, megterhelő időszakban az ügyfelek vezetékes- és mobilszolgáltatásának zavartalan működtetése elsődleges számunka. Amint lehetőségünk adódott, jeleztük a javítás dátumát az önkormányzat felé. A javítás a mai nap meg is kezdődött, és reményeink szerint a pápaiak ismét rendezett és biztonságos utcát használhatnak mihamarabb.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!