Bérletvásárlás egyszerűbben

427
Fotó: internet

A Volánbusz Zrt. nemrégiben közzétett tájékoztatója szerint tovább bővítették a MÁV applikációban és a MÁV-START pénztáraiban megvásárolható díjtermékek körét. Március 15-től már Pápán is kényelmesebben és egyszerűbben juthatnak hozzá az utasok a helyi összvonalas teljes árú, nyugdíjas- és tanulóbérletekhez, valamint a napijegyekhez.

A tájékoztatóból kiderül, a MÁV és a Volánbusz közötti stratégiai együttműködés kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. A MÁV mobilalkalmazása 2020 nyarán bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, amelyben több városi, térségi bérlet mellett már a pápai összvonalas havi, nyugdíjas- és tanulóbérlet, valamint a napijegy is elérhető március 15-től. A helyi buszjáratokra nemcsak a MÁV applikációban, hanem a vasútállomás jegypénztáraiban is lehet majd bérletet és jegyet venni hétfőtől. Ezzel hétre nőtt azon városok száma, ahol elérhető ez a szolgáltatás. 

Dr. Áldozó Tamás polgármester a szolgáltatásról hírt adó tájékoztatóban a következőket mondta: – A helyi járati autóbuszközlekedés stratégiai jelentőségű a város szempontjából. Hosszú távú célunk, hogy a tömegközlekedés versenyképes legyen és sokan, egyre többen válasszák azt a városon belüli utazási célok eléréséhez. A versenyképesség fenntartásához és erősítéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás színvonalának folyamatos emelkedése, épp ezért üdvözöljük, hogy a helyi autóbuszbérletek is elérhetővé váltak a MÁV applikációban.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!